Campionat 2016-2017

Translate

vineri, 21 iunie 2013

Fotbalul sau un alt Facebook

   Undeva in timpul in care internetul era doar in proiect , in care stirile se citeau in ziar abia a doua zi , in care radioul aducea toate informatiile in cel mai rapid timp , fotbalul era ( ca si acum)un element de destindere dar si de intalnire.
Pe langa beneficiile fizice pe care fotbalul le aduce , acum in era  computerizata poate parea desuet , este socializarea, legatura intre oameni.
 Sportul a facut mereu ca oamenii ,cu pasiuni asemanatoare dar de caractere diferite, sa se intalneasca , sa petreaca cateva ore impreuna si sa socializeze. Un cuvant relativ nou , ce suna bine atunci cand vine vorba de imprietenire .
 
 Ca ceva timp in urma , de sf. Gheorghe, am primit un telefon ce personal , m-a impresionat extrem de placut. Fara a avea o legatura de prietenie extrem de apropiata , am primit acest telefon  de la un coleg de fotbal , un tip pe care l-am intalnit doar de cateva ori fata in fata dar contra caruia am jucat de multe ori. Este vorba despre Bacioiu Ion , presedinte , antrenor secund , jucator la AS dragoslavele , un adversar intotdeauna in teren , dar un om deosbit in afara lui. UN om care pe mine m-a impresioanta mai ales ca a jucat alaturi de fiul sau in ultimul meci de campionat contra Lerestiului, iar faptul ca fotbalul ne-a tinut in contact inseamna ca socializarea se face mai ales afara , nu pe pe Facebook!
  Pe de alta parte , facebookul in sine mentine contactul pentru cei pe care distanta si timpul ii separa de noi si este extrem de placut sa regasesti prieteni , fosti colegi de echipa , undeva ancorati in spatiul virtual dar gata sa revina , in realitate , alaturi , sa impartaseasca o bere , o vorba....
  Pentru Ion Bacioiu, tot ce pot sa spun este ca , astept cu interes sa ne reintalnim , berea venind bineinteles din partea mea.
 Iar pentru ceilalti , sfatul meu este sa tineti aproape de prieteni , de cunostinte , caci viata de fotbalist e scurta si acestea sunt de fapt satisfactiile de care beneficiezi atunci cand esti in joc!


2 comentarii:

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!