Campionat 2016-2017

Translate

duminică, 9 decembrie 2012

Campionatul , la jumatatea lui( partea 1/3)

 Pentru prima oara in ultimii ani , vremea a fost extrem de exacta ina nu deranja fotbalul , iar pauza de iarna a venit la fix. Cum weekend-ul asta a fost extrem de ud ,cu lapovita si ninsoare si temperaturi negative , turul s-a incheiat la fix.
  Fotbalistic , a fost un tur plin , echilibrat cu mult fotbal si multe jocuri interesante , cu surprize , cu abandonuri , cu goluri multe ( 38. 5 goluri/etapa) despre care avem toata iarna sa vorbim.

   De departe in turul campionatului , locul 1 a fost adjudecat de Real Vladesti , echipa nou infiintat cu multi jucatori de anul trecut de la Partizanul. Un loc , meritoriu al Real-ului , daca ne uitam la statistica , cel mai bun atac , alaturi de Godeni (60 de goluri in 16 jocuri), cea mai buna aparare( 13 goluri primite) ,o singura remiza si 15 victorii. Avantajata si de un program in care a intalnit toate contracandidatele pe teren propriu, Real a zburdat in acest tur profitand si de pasii gresiti neasteptati facuti de Godeni , Leresti  sau Vulturesti in meciuri usoare.

   Fosta campioana AS Godeni , a ramas cea mai aproape de lider , cu cativa pasi gresiti, si o infrangere la Vulturesti fiind la 7 lungimi de lider, distanta recuperabila in retur, mai ales ca meciul direct cu Real are loc pe teren propriu. Cu Coman , Vio Dumitrascu , Calu jucatori extrem de experimentati dar si cu Romel , Soare si alti cativa tineri de perspectiva , Godeniul ramane o echipa extrem de solida si echilibrata.

Locul 3 pe podium , AS Leresti , a pierdut puncte importante pe teren propriu , dar a si avut cele mai grele jocuri in deplasare, chiar si asa , ramane alaturi de Godeni si Vulturesti  cu o singura infrangere , la limita pe terenul liderului. Intr-o continua schimbare , Lerestiul este ca si alte echipe un mix de experienta cu ceva prospetime , o echipa ce sta pe un schelet de ani de zile si ce anul asta se  misca bine. Cu al treilea atac din serie (51 de goluri/16 jocuri ) dar si a treia aparare ( 18 goluri primite) , Lerestiul ataca de la 9  puncte de lider, locul 1 in retur, mai ales ca va juca pe teren propriu cu toate cele 3 contracandidate, Vulturesti , Godeni si Real Vladesti.
  Vulturestiul mi s-a parut in scadere fata de anul trecut dar cu o singura infrangere la Vladesti, arata ca poate mult si este mereu o adversara dificila , desi programul din retur o dezavantajeaza cu deplasari la Godeni si Leresti dar e la numai 2 puncte de locul 3.
  Berevoiestiul a fost pentru 12-13 etape marea surpriza alaturi de Real Vladesti , dar pe final oboseala si lipsa de experienta si-a spus cuvantul, De laudat efortul celor de acolo , mai ales ca nou infiintata , Berevoiestiul a adunat jucatori cu ani  buni in liga , alaturi de Ceapraz jr. Se pare ca Berevoiestiul se va intari si cu Craioveanu din retur, dar chiar si asa cele 15 puncte distanta de locul 1 par prea mult.

Primele 5 echipe s-au distantat oarecum de restul clasamentului in acest retur si sunt in opinia mea sunt singurele care pot modifica ierarhia in varful ei.
 Saptamana viitoare urmatoarele 6 echipe dupa acest tur !

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru turul avut. Sarmale fericite si carnati veseli !

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la " Cupa Lerestiului " la minifotbal , comentariile si update-ul in postarea anterioara!!

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!