Campionat 2016-2017

Translate

vineri, 1 iulie 2016

Editia 2015-2016, retrospectiva I

 A fost poate cea mai ciudata editie de pana acum , prin evenimentele intamplate pe parcursul ei dar mai ales prin incertitudinile si amanarile aduse de AJF.
 I nceputa la sfarsit de august , cu un numar relativ redus de echipe , doar 14, editia abia incheiata a avut din start 3-4 favorite la locul 1 , echipe ce s-au si instalat in fruntea clasamentului
  Prima mare lovitura a fost retragerea celor de la AS Mihaesti ,dupa numai 3-4 etape, echipa de traditie , dar care ca multe echipe nu duce lipsa de bani ci de jucatori , tinerii nemaivenind la stadion.
 Cu o echipa in minus competitia deja pierde din atractivitate , moment in care AJF-ul, analizand si situatia la nivel de liga a 4-a, pune in plan desfasurarea unui play off la sfarsit de campionat.
  Astfel urca cu 2 etape din retur pana aproape de Craciun , si cum  vremea a permis-o ar fi putut chiar sa o faca,  Dar dupa numai o etapa din retur , AS Aninoasa decide sa se retraga , macinata de suspendari dar si de lipsa de efectiv. Cu doua echipe in minus se incheie si sezonul de toamna la jumatatea lui decembrie.
  Cu AS Berevoiesti II campioana de toamna , sezonul de primavara incepe total bulversant , cu o noua etapa de amanare din cauza vremii dar bineinteles cu o noua echipa lipsa , tocmai campioana de toamana , AS Berevoiesti II care din motive finaciare a renuntat la a mai finanta si echipa din liga a 5-a.
 In lipsa de reactie AJF-ul aplica regulamente noi , schimband legile in timpul jocului astfele ca desi cu un avans de4puncte , Lerestiul ramane numai la 1 punct in fata Vulturestiului tocmai pentru ca AJF a sters efectiv toate rezulatatele echipelor desfiintate ! Nu ca asta ar fi avantajat prea mult Vulturestiul , castigatoarea meritata a editiei!
   Fara o confirmare oficiala pana aproape de paste , apare intr-un tarziu si ideea play-off-ului si play -out-ului , in cel mai pur model carpatin , cu cate 4 echipe , respectiv 3 , implicate in 3 grupe valorice. Vorbesc aici strict de liga a 5-a Nord.
  Astfel la final de sezon regulat , Vulturestiul termina pe 1 , urmata indeaproape de Leresti , Godeni si Cetateni, echipe ce participa la play-off ptr locurile 1-4.
  In play off , competitia deja lungita inutil , aduce indisponibilitati in toate echipele ( jucatori accidentati dar mai ales plecati din diferite motive), iar stropul de atractivitate gandit de AJF , parca lipseste , lasand in urma doar un gust amar al lucrurilor rezolvate din mers ,
   Una peste alta , am avut o editie diisputata , cu de toate  schimbari de lideri , meciuri cu scandal , goluri multe si frumoase ,polemici , dar mai ales , am avut 11 echipe meritorii , care in ciuda dificultatilor , au incheiat o competitie lunga , si aici merita cu totii felicitari , de la jucatori la conducatori , arbitrii , observatiori sa spectatori .
 O campioana meritorie , o echipa constanta ce a acastigat meciurile importante , o vicecampioana asemenea , o echipa ce nu a cedat pana in ultima etapa , si alte doua pretendente la titlu , ce au facut tot posibilul sa tina aproape de locurile fruntase.
 In rest echipe harnice ,ce au muncit duminica de duminica indiferent de vreme sau conditii de joc.
   Pe scurt asta e istoria acestei editii din punct de vedere organizatoric, urmeaza o analiza a jocului Lerestiului , si nu numai.
  Pana atunci , vacanta placuta tuturor!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta. E Fotbal!