Campionat 2016-2017

Translate

joi, 5 aprilie 2018

Respectul fata de munca altora si joaca de-a jurnalismul ...

Duminica trecuta , pe o vreme teribila ( ploaie torentiala , soare , vant ) am jucat ( ca multe alte echipe) si am reusit, sa fac cateva poze cu  telefonul , pentru a posta ulterior pe blog. E un ritual saptamanal si e o obisnuinta in a ne "imprumuta " informatii sau poze pe net unii altora .
Baietii de la Colibasi , cei mai profi in ale fotografiei din liga 4-5 , ne-au ajutat de cate ori ne-am intalnit cu ceva poze pentru o postare . Dar au facut asta dupa ce le-am cerut ajutorul si mereu am recunoscut meritul lor, pentru ca nu e usor sa stai plecat de acasa duminica de duminica , in ploaie , frig , injuraturi , doar pentru a intretine o pasiune.
  Acum 4 ani si ceva , am fost deranjat, atunci  cand toate comentariile si pozele de pe blogul meu erau copiate in proportie de 90 % de un ziarist de la " Evenimentul Muscelean" , fara a mi se cere macar voie sau macar sa recunoasca intr-un colt sursa din care s-a informat.


http://lerestias.blogspot.ro/2013/12/jurnalismul-o-joaca-dea-copypaste.html

 Nu am mai urmarit subiectul ,dar asta seara mi-a sarit in ochi o poza ( cea facuta de baiatul meu duminica trecuta) postata tantos cu link de redirectionare , dar mai ales cu un copyright pe ea , care nu stiu de unde vine...

 Nu am sa vorbesc despre comentariul etapei , care se ridica la nivelul clasei a 5-a , dar ma refer la NESIMTIREA  cu care jurnalistul respectiv si-a insusit o poza ,un merit  care nu-i a lui!

 Pentru ca eu , dupa doua repriza de ploaie , vant , frig si soare pe teren , dupa o bere cu baietii , dupa un dus si un rest de duminica in familie , mi-am rupt 30-40 de minute noaptea tarziu sa postez pe blogul AS Leresti , pentru a informa pe toti cei interesati de fenomen , nu pentru a ii umple ziaristului nostru locul gol din ziar!
 Daca nu ai chef sau timp sa iesi duminica sa vezi un meci din liga a 5-a , sa faci o poza , poti macar sa ceri sau sa ai bunul simt sa spui ca poza sau textul e luat de la cineva si sa nu iti atribui acest merit.
 
P.S. Nu e tarziu sa iti ceri scuze , in ziar si pe FB,

3 comentarii:

  1. Nicio problema pentru acest joc de-a jurnalismul. Noi nu mai avem nici presa , dar jurnalisti. Au disparut odata cu bunul simt si respectul, odata cu limba romana si deontologia profesionala. Vai, ce chin, ce jale.......

    RăspundețiȘtergere
  2. Si altii au facut poze echipei si tu le foleseai cu manderie, asa ca daxa ai ceva conturi de reglat ar trebui sa spui motivul real.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele pe care ni le-ai facut au fost trimise de tine, catre mine, pentru folosinta echipei, nu le-am luat eu de pe vreun site sau pagina de FB. Ti-am multumit de fiecare data public , fara sa omit de unde sunt pozele .Stii foarte bine ca mereu ti-am apreciat efortul si chiar ar fi frumos sa revii langa echipa daca iti face placere si iti permite timpul..
      Cu cei de la Ev. Muscelean nu am nimic personal , nu cred ca cunosc vreun redactor de acolo , dar nu poti pune "@copyright: pe o poza preluata de pe blogul AS Leresti, fara ca macar sa intrebi

      Ștergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!