Campionat 2016-2017

Translate

duminică, 2 martie 2014

Al 12-lea jucator

                  Publicul, putin dar influent , e parte din jocul nostru de duminica.
 Desi se pot numara pe degete , spectatorii fideli de duminica , sunt in special mari microbisti , oameni ce prefera sa stea in soare , frig ploaie, pentru a avea cu cine si cu ce sa bea o bere. sunt oamenii ce isi trimit nevestele la biserica , pentru ca ei , sa se poata deconecta dupa o saptamana de munca, cu cateva injuraturi , incurajari sau comentarii.
 Pentru multe din echipele ligii a V-a , spectatorii sunt al 12-lea jucator.  In lipsa unor tribune cu scaune , spectatorii sunt aproape de teren, pot atinge jucatorii , arbitrii si pot influenta jocul cu atitudinea lor.
 Fara a da exemple , desi ele se stiu, sunt terenuri unde spectatorii isi ajuta echipa prin incurajari si prin sfaturi, dar mai multe sunt echipele unde spectatorii cu adevarat intorc soarta meciului , devenind al 12-lea jucator.
 Pentru o echipa redutabila , nu ar fi o problema sa castigi , indiferent de atitudinea spectatorilor , la fel si pentru niste arbitrii experimentati sa se lase influentati. Dar de multe ori , adversarii sunt de acelasi nivel , arbitrii incepatori ,asa ca o amenintare, o pietricica , un scuipat si multe altele , sunt cele ce decid soarta jocului.

 E parte din natura noastra si indiferent de influenta lor , spectatorii , asa putini cati sunt ei , sunt de apreciat , caci in fond , pentru ei jucam , ei sunt cei care ne cearta sau ne lauda , ei sunt cei ce contribuie de multe ori cu bani la plata arbitrajului, ei sunt cei ce mai urecheaza un arbitru , ei sunt al 12-lea jucator si merita apreciati pe masura!
  

Un comentariu:

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!