Campionat 2016-2017

Translate

miercuri, 22 aprilie 2015

Lumini si umbre

     Inceputa cu stangul , aceasta editie de campionat a fost pentru Leresti o iesire din umbra , prin seria impresionanta de rezultate pozitive. A  fost o toamna lunga si productiva , un singure egal ( pe terenul liderului)in cele 13 etape ramase din tur au incununat efortul baietilor.
 Aceeasi baieti au reusit si un drum frumos in cupa Romaniei ajungand in sferturile judetene, dar asta a fost anul trecut. A fost lumina venita dupa umbra , aceeasi lumina ce s-a diminuat in retur
 Primavara a adus alte rezultate , echipa fiind decimata de plecarile jucatorilor iar visul unei noi editii in care Lerestiul sa fie campioana s-a naruit.
  Probabil , atunci cand constanta in lot va fi aproape completa , atunci si Lerestiul poaste spera la mai mult decat clasarea pe podium!

Pe de alta parte , din umbra unor echipe a rasarit lumina.
 Valea Mare , un fel de "Kosovo" pe vremea lui Victoras , a trecut de perioada grea si prin aducerea lui Sergiu Coman antrenor , intarita cu portarul de la Ceateni , bazandu-se pe experienta lui Vio Dumitrascu , este surpriza returului de pana acum , o echipa cu pofta de gol , asa cum a fost ca jucator si antrenorul ei. De urmarit si de felicitat trend-ul bun de la Valea Mare !

Godeniul , o alta surpriza placuta , a iesit din umbra in care s-a aflat in tur, odata cu sosirea lui Vali Stefanica antrenor  , a reusit sa (re)stranga jucatorii si sa formeze un grup compact si solid , Tanase  si Soare ,avand experienta necesara sa mobilizeze echipa. Daca mai revine si Romel , Godeniul chiar are un avantaj si puterea de a rasturna clasamentul.

Aflata in lumina la inceputul turului , Mihaestiul , o constanta in primele 5 echipe ale seriei , a avut o cadere dupa infrangerea de la Leresti si a cazut mult in clasament , ajungand o umbra a echipei din anii trecuti. Se vede un reviriment in ultimul timp dar chiar si asa.....

 Ar mai fi , in opinia mea , o mare dezamagire , umbra a echipei de acum 5-10 ani , AS Bughea , care nu se regaseste in ciuda suportului adus de castigatorul de la Loto de acum 2 ani si ocupa un ultim loc , neasteptat si as zice , mai ales ca echipa in meciurile directe contra noastra nu s-a miscat rau!


Ideea e ca , odata cu cresterea in joc a celor de la Valea Mare si Godeni , cu surprizele create de Balilesti in tur , cu jocul echilibrat al celor de ;la Stalpeni si Dragoslavele , cu experienta celor de la Leresti si Mihaesti , calitatea si specatacolul pe teren creste , competitia devenind interesanta deopotriva pentru spectatori sau jucatori!!

P.S. Despre restul echieplor si (sau) alte pareri , va las pe voi!

2 comentarii:

  1. O lupta oarba si absurda pentru un iluzoriu loc 1 ... Halal si mediocru plafon impus. Nu-mi amintesc o echipa sa promoveze sportiv in liga IV - a ....Deci, sistemul este total gresit. As obliga promovarea , cat si retrogradarea. Nu are unde ?! Sa nu mai fie inscrise in editia viitoare sau sa fie penalizate... Dracu stie.........."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta ideea cu penalizarea! Chiar ar fi interesanta ideea unei amenzi de 1000 de Ron ptr ultimul loc 500ptr penultimul si 300 ptr al treilea din coada, banii urmand sa ajunga la echipele de pe locurile 1-2-3. Asa s-ar stimula competitia! :)

      Altfel vorbind sunt de acord ca locul 1 e doar o ambitie locala iar jocul extrem de modest. Ca si promovari sportive , lerestiul a facut-o in sezonul urmator castigarii titlului judetean Nord ( 2008 daca tin minte bine ) si a facut-o si Berevoiestiul anul trecut dra astea au fost exceptii :(

      Ștergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!