Campionat 2016-2017

Translate

joi, 20 aprilie 2017

Iarba verde de acasa - idei din trecut pentru viitor

  Acum 6 ani am terminat pe locul 4 la un concurs national organizat de ziarul "Gazeta Sporturilor" pentru cel mai bun blog sportiv al anului 2011, cu  postarea : "eternele noroaie mioritice" :

 http://lerestias.blogspot.ro/2011/02/eternele-noroaie-mioritice.html

Atunci am gasit ,prin blogul pe care il administrez , o cale de a face cunoscute problemele de care noi jucatorii ne lovim in fiecare sezon , fie ca e primavara , vara , iarna sau toamna.
 Am sperat tot timpul ca cei in masura vor intelege ca sintagma : "investitia in viitor", inseamna sa o faci in prezent pentru viitor , nu doar sa ramai cu speranta.

   De curand pe Facebook , AS Leresti a lansat un strigat , nu unul de disperare ci unul de saturatie , unul care sa trezeasca autoritatile in masura sa ne ajute in a promova si a integra idei si propuneri in normalul unei societati moderne!
  La Leresti lucrurile au evoluat frumos in ultimii 10 ani , daca in 2010 ne schimbam la umbra brazilor , sau in portbagajul masinii ,( dupa ce remiza PSI s-a desfiintat), odata cu noua baza sportiva din parc , cu teren sintetic de handbal si cabine ( vestiare) moderne , dotate cu dusuri, Lerestiul a devenit una dintre comunele cu cele mai decente conditii din liga a 5-a Nord. Dar jocul de fotbal se joaca pe teren , "in iarba" cum spunem noi , iar iarba , din pacate lipseste .


 S-a facut un efort si barele portilor patrate si indoite de vreme au fost schimbate cu unele supradimensionate dar bune, s-au mai pus din cand in cand cateva roabe de pamant , dar nu este de ajuns , terenul de dimensiuni extrem de generoase din Leresti devenind unul dintre cele mai denivelate si dificile din serie. Cu pietre , nisip , pamant , musuroaie , terenul in sine este un inamic pentru gleznele jucatorilor , iar specatcolul sportiv are mult de suferit!
   Un gazon decent este o investitie in viitor!Tinerii ar (re)veni la fotbal,   echipe de prin alte locuri pot inchiria terenul de calitate, iar comuna Leresti poate primi turisti si prin sport nu numai prin frumusetea locurilor! Deja terenul de sintetic poate fi inchiriat contracost , iar aceasta este o sursa de intretinere!
 Cu raul Targului la 2 pasi , irigarea terenului se poate face oricand pe timp de seceta cu o pompa puternica , structura solului( unul nispos) facand ca apa sa nu balteasca pe teren , si asa cum am spus , dimensiunile generoase facand posibila creerea unui teren de calitate!
  Am inteles ca in curand se va incepe lucru la o tribuna acoperita pentru patimasii suporteri ai Lerestiului , iarasi un lucru de laudat si extrem de pozitiv pentru vreme rea,dar trebuie luat in calcul si terenul de joc!


  La Vulturesti s-a facut o investitie mare , intr-un teren nou de joc  de dimensiuni , cu cabine noi si un gazon destul de bun. Fara a critica, acolo cabinele nu au mobilier si deja sunt scorojite , terenul tine apa avand un strat de lut gros sub iarba , dar chiar si asa , este una dintre cele mai moderne arene din seria Nord.
 La Godeni de asemeni , s-a facut o investitie majora in terenul local , cu o tribuna moderna , porti noi , un gard imprejmuitor dar cu o suprafata de joc groaznica , o dimenisune a terenului limitata si mai ales fara vestiare.
 Am constatat si la Bughea , efortul de a se imprejmui terenul de joc cu gard , pe unul dintre cele mai rele suprafete de joc si cam atat cu investitiile........, in rest totul este vechi de ani si doar vopsit la exterior.

 Noi nu venim cu critici ,venim cu propuneri , cu idei , cu speranta unei modernizari normale , intr-o tara europeana , dar mai ales intr-o comuna cu locuri si oameni minunati!



2 comentarii:

  1. Baza sportiva de la Davidesti este cel putin de Liga a 3-a din toate punctele de vedere ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am jucat la Davidesti , ca si baza sportiva , Leresti-ul la rand-ui e de liga a 3-a , ca si teren de joc.. , acolo trebuie lucrat!

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!