Campionat 2016-2017

Translate

vineri, 3 decembrie 2010

Analiza turului- in versiune proprie

Jumatate campionatului, a sosit la timp, vremea neprielnica , ar fi facut grea viata multor echipe daca , s-ar fi continuat. Asa ca a sosit vremea analizelor. comentariile asupra echipelor , pot fi sugestive , asa cum le-am vazut eu din prisma jocurilor directe
 Am sa incep cu o scurta apreciere( pozitiva sau negativa) a echipelor , cate 5 echipe pe postare.
 Turul a avut la finalul sau ,un lider merituos:

 1. AS  Dragoslavele  15    12    1    2    48 - 13    37p.
     Cea mai nordica echipa a seriei , a avut un inceput ezitant , urmat de o serie foarte buna de jocuri ce i-a instalat in primele locuri ale clasamentului.  Dragoslavele a terminat prima in urma unui joc castigat la masa verde in ultima etapa , dar per total isi ocupa locul meritat. Bazata pe un lot de jucatori experimentat, cu una din cele mai bune linii mediene din serie, cu un portar experimentat, Dragoslavele  a pierdut doar 2 jocuri si a primit doar 13 goluri in 15 etape.  Desi nu a stralucit in anumite momente , jocul rezultatelor i-a avantajat mai mereu si au ramas mereu pe unul din primele 2 locuri.
 As remaraca de la Dragoslavele , portarul Calu , experimentatii Sergiu Coman , Vivi Musetescu , Ally Dragan, dar  si tanarul Soare , care mie mi-a placut ca si surpriza.
 Bazata pe un lot numeros , Dragoslavele beneficiaza si de interesul unor oameni care se ocupa de echipa si carora le place fotbalul, dar si de un public patimas.

2. AS Cetateni    15    10    5    0    45 - 23    35p   
  Una din surprizele placute ale acestei editii, Cetateniul este singura echipa neinvinsa in primele 15 etape. Bazata pe un nucleu de jucatori vechi, improspatata cu cativa tineri zburdalnici, Cetateniul a surprins prin ambitia cu care s-a agatat de fiecare punct. Probabil ca si sosirea lui " Ciocolata" a adusa un plus echipei , important e locul din clasament si diferenta mica fata de lider de doar 2 puncte. Si se anunta o prima etapa de foc cu un joc tare la Cetateni contra celor de la Dragoslavele.
 Plusul care cred eu ca a contat e portarul , post neacoperit pna acum , dar din sezonul asta , am vazut un tanar cu calitati, care ajuta echipa foarte mult. Ferita de scandalurile din campionatele trecute , legate de arbitraj, public , sau joc dur, Cetateniul a fost modesta si-a vazut de treaba si a urcat pana sus.
 Cred ca inca are cel mai artagos public, ceea ce ajuta mult echipa.

3.Sporting Mihaesti   15    10    3    2    50 - 26    33p  
 Mihaestiul a fost dintotdeauna in fata , luptandu-se la titlu. Nici anul asta nu face exceptie. :a numai 4 puncte de locul 1. Mihaestiul a platit erorile inerente , aparute la un schimb de generatii. Cu un nou grup de antrenori Trandadir- Ceapraz, cu multi jucatori noi , Mihaestiul se prezinta bine si joaca bine. Echipa spectaculoasa, dovada numarul de goluri inscrise, dar si primite, practica un joc deschis si curat. De remarcat sprijinul primarului si viceprimarului, publicul fierbinte dar si terenul de joc foarte bun, cel mai bun din serie.
 Ca si minusuri as remarca lupsa unui portar experimentat care sa dea incredere echipei.

4. AS Schitu Golesti  15    9    1    5    44 - 29    28p 
 Echipa care mi-a confirmat parerile de la finalul campionatului trecut, o echipa tanara cu un veteran Gica Ana, in forma , cu un  Alex deosebit in lovirea mingii , cu un Romica in crestere in atac, zic eu ca o echipa extrem de incomoda, mai ales pe teren propriu. Desi la 9 puncte de lider , poate fi una din echipele ce schimba ordinea in clasament oricand. Si acolo , oameni sufletisti ce se ocupa de echipa , un teren bun  dar cam mic.
 Ca minusuri , cred eu ca lotul destul de suntire si neexperimenta , precum si organizarea in joc.

5. AS Leresti 15    8    1    6    43 - 32    25p
  Lerestiul a inceput bine , si in ciuda infrangerii nedrepte de la Cotesti , dar mai ales a a scandalurilor de pe langa echipa , a pornit bine, cu ambitii de locul 1. A doua jumatate a turului a fost dezastruoasa, cu multe infrangeri pe teren propriu, si evolutii neconvingatoare. Lipsa unui lot numeros ,  certurile din cadrul comunei asupra echipei,dar si oboseala , probleme familiale ale jucatorilor , a facut ca echipa sa fie mereu alta. Concentrarea dar si forma si ambitia , nu au stralucit , asa ca infrangerile , cu cateva exceptii , au fost meritate.
 Din pacate ambitiile catre locul 1 au luat sfarsit , odata cu diferenta de 12 puncte fata de lider, obiectivul ar fi o clasare in primele 5.
 Publicul a fost extraordinar sustinand echipa , jucatorii la randul lor au facut eforturi mari , si vor face in continuare , pentru a termina campionatul.
 Nesustinuta financiar de primarie , dar cu sprijin din partea catorva oameni de afaceri de pe langa echipa , Lerestiul  a muncit mult , dar a reusit putin.
   Numarul mare de goluri primite , arata lipsa formei in aparare , mai ales a portarului, la fel cum golurile multe inscrise , arata pofta de gol a atacantilor, pana in ultimele etape.


Pareri?

6 comentarii:

  1. felicitari pentru aceasta postare.dar cel mai bun teren mi se pare cel de la balilesti.Cred ca este peste cel de la mihaiesti.bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tine , cred ca sunt la fel de bune , doar ca la Balilesti , ca si la voi , e putin cam ingust terenul.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Cata ! Sa ne traiesti si sa nu te schimbi niciodata....

    RăspundețiȘtergere
  4. vorbesti tu de suporterii din cetateni..d abia te astept...sa vezi ce ti sparg eu botul ala...care numai tampenii scoate.pai chiar mai disperat,pana si in analiza echipei din Stoenesti aduci in discutie suporterii nostri

    RăspundețiȘtergere
  5. Te disperi singur prietene. Toate aprecierile mele de pana acum au fost pozitive la adresa voastra si a publicului. Chiar si asa, invitatia pe care mi-ai facut-o ramane deschisa, astept cu interes meciul de la Cetateni,dar mai e pana atunci
    Faptul ca pe tine te derenjeaza comentariul meu , e normal , cineva trebuie sa se simta ofensat , astazi esti tu acela, un oarecare....

    RăspundețiȘtergere
  6. Cetateanule oarecare , tot necioplit ai ramas , mai ales acum cand povarna a functionat la capacitate maxima ... Pastreaza-ti frustrarile in familie sau in cercul ce iti permite , nu pe acest blog onest si plin de fair-play. La voi este Kosovo. Si sa sti tu de la mine ca ostilitatea tine uneori semn de respect si recunoastere a valorii , mai ales in sport. Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!