Campionat 2016-2017

Translate

joi, 17 ianuarie 2013

Back to the future -2

Undeva prin '88 am avut privilegiul de a ma antrena si evolua la echipa mare a lui "Muscelul" alaturi de jucatori mari , precum , Doru Popa, Taina ,Iosif , Preda , Predica , Panfil, Boriceanu si altii. Fiind cel mai mic din lot , alaturi de noii veniti , Coman , Pescaru , Pulpan , Ceapraz, Butoiu. Visoiu si alti cativa promovati de la juniorii republicani, am indurat multe experiente interesante , dar mai ales , am invatat multe lucruri esentiale pentru viitoare mea cariera.
  In primul rand , respectul fata de jucatorii cu experienta era nelimitat, Era absurd si mai ales de neconceput sa raspunzi sau sa ridici tonul la un jucator mai in varsta , era normal sa faci tot ce ei iti spunea chiar daca erau lucruri injositoare , pentru simplul fapt ca erai cel mai mic si trebuia sa incepi sa intelegi ca numai asa te calesti. De la curatatul ghetelor ,la caratul mingilor  sau al jaloanelor , nimic nu era injositor pentru noi , cei mici , mai ales ca aveam privilegiul de a ne antrena alaturi de niste mari jucatori. Abia schimbata generatia lui Radu II, Miutu , Nelu Badescu ,Berevoianu, avea in cei mai sus mentionati adevarati educatori.
  Inapoi in viitor am constantat cu regret ca respectul fata de cei in varsta nu se mai rezuma nici macar la varsta , ce sa mai zici de experienta ? Am asistat siderat la un dialog cu un mai mult tanar coleg , in ultima etapa , cum se injura cot la cot cu un jucator ce ii putea fi tata. Chiar si la reprosurile si atentionarile mele , nu a inteles  ca respectul se arata atunci cand esti incercat de nervi si tensiune. La fel ca el ( tanarul coleg) toti tinerii din ziua de astazi , uita de multe ori de diferenta de varsta dar mai ales de diferenta de experienta si incep sa considere ca respectul este un lucru demodat, ce trebuie trecut in cartile de istorie.

   Pentru cei ce au petrecut macar un cantonament in cadrul unei echipe de fotbal ( echipa de seniori) este normal ca respectul fata de cei mai experimentati sa existe , dar tinerii din ziua de astazi trebuiesc atentionati ca , indiferent de democratie , libertati sau valoare , atata timp cat nu ai demonstrat ca esti super jucator , trebuie sa lasi capul si sa inveti din ce iti spun cei mari. E sensul vietii , al decentei , si sper ca cei tineri sa invete  si sa inceapa sa considere respectul mai mult decat o obligatie , un lucru firesc !!

6 comentarii:

  1. Tineretea trebuie sa fie o obligatie nu o scuza pentru cei dintre noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tineretea trebuie sa fie o obligatie nu o scuza pentru cei dintre noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tineretea este o obligatie pentru noi cei de peste 30 de ani , pentru a pastra proaspata atmosfera de la echipa. Scuza cu tineretea in schimb , nu tine,,,:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ne-am dezmortit bine si azi pe sintetic , doua echipe cu tineri si batrani , in fiecare duminica daca vremea o permite se joaca !

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!