Campionat 2016-2017

Translate

miercuri, 11 mai 2011

Jocul Lerestiului , la bani marunti

Imi permit , dupa 2 treimi din campionat , sa fac o analiza a jocului lui AS Leresti , din punct de vedere tactic , prin prisma faptului ca , surprinzator , jocul nostru a scartait in compania ultimelor trei echipe din clasamentt. Mentionez ca este o analiza strict personala , fara a incerca sa fac altceva , decat sa dezvolt un nou subiect , ce pe timpul vacantei poate fi util. Antrenorul Lerestiului ma poate contrazice daca gresesc , dar imi si poate completa eventualele scapari
 In primul rand , sistemul de joc clasic este de 1-4-4-2,  un sistem eficient in marea parte a jocului. Este greu de apreciat formula de start a echipei adverse , dar un tipar de joc este evident la pauza , asa ca imbunatatirea jocului in repriza secunda , a fost in mare parte evidenta in primele 5 etape din retur., mai putin in ultimele De fapt , in unele etape , prin schimbarile facute in lot , am jucat un 4-3-3, care inca nu nu este obisnuit.
 1-4-4-2 , este un sistem cu 4 fundais , 4 mijlocasi , si  2 atacanti. Este preferat de marea majoritate echipelor , in primul rand caci asigura siguranta pe linia defensiva , un aport mare al liniei mediane, cea care este motorul echipei dar si un atac in 2 ce poate creea oricand superioritate prin prezenta mijlocasilor laterali in atac.
 In acest sistem , Lerestiul se bazeaza pe talentul si daruirea fiecarui jucator , limita lotului , nelasand loc pentru eventuale erori. In momentul cand fundasii laterali nu sustin atacul, cand linia mediana este in suferinta prin lipsa unui mijlocas de creatie , cand atacul scartaie din lipsa de inspiratie , cand portarul nu straluceste , este greu sa castigi chiar si in fata Hartiestiului  a Aninoasei sau a Poenariului!
 Pana una alta , in aceste 20-22 de etape , trebuie sa remarc fundasii centrali , un mijlocas  si un atacant. In rest , toti ceilalti au multe de oferit , doar din sclipiri in anunimte jocuri , este extrem de greu sa castigi meci de meci.
 Morala?   Ca si la alte echipe , fotbalul la nivel de liga a 5-a se bazeaza pe amibitie , darurire si mai putin pe  talent. cand intrii cu aura de invingator pe cap , e greu sa ai ambitie , sa ai daruire  si daca talentul nu te ajuta............

P.S. Pregatrirea fizica deficitara, cunostintele tehnico tactice ale jucatorilor , necesita investitii in generatia de maine. Aviz celor cu putere de decizie
Pe timpul vacantei de vara , va propun o analiza a jocului echipelor voastre, in limita obiectivismului  de care puteti da dovada,, dar si alte subiecte interesante. Dar pana atunci mai e ....
 Aceasta analiza a fost facuta pe primele 20 de etape scurse fara a include ultimele jocuri, ca cel de la Dragoslavele , sau cu Mihaestiul!

Un comentariu:

  1. Cred ca astia de la AS LERESTI au innebunit frate cu atatea descrieri si tehnici de joc.Cred ca ei joaca in alta lume.Poate nu stiti ultima bomba:AS LERESTI ARE PORTAR FRATE,CAT POARTA-mai dati gol.Se pare ca joaca pe FALS la fotbal,ca la nunti si botezuri e pe bune.Cred ca in locul lui GICA e bun si el macar de umplutura,dar sa joace pe bune.Sa traiti bine.

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!