Campionat 2016-2017

Translate

joi, 2 februarie 2012

Drama fotbalului, Nebunia suporterilor.

   Aseara  o noua drama a zguduit sportul international , cand in Egipt , suporterii a doua echipe au facut macel la un derby din campionat intre Al Masry si Al Ahly . 74 de oameni au murit , si multe alte sute ranite in invalmaseala si luptele ce s-au dat intre specatatori.
 Nu cred ca putem numi suporteri pe acei ce , manati de frustari, de neajunsuri , ranesc sau ucid , doar ca sa para ca isi sustin echipa. Unde e fair play-ul , unde este bucuria sportului?
 Cum sa iti iei sotia copiii , sa ii indrepti catre un spectacol sportiv, cand iata , riscurile sunt enorme.
 Lipsa protectiei si a fortelor de ordine au dus la aceasta drama ,dar pana la urma ,nu asta e o scuza la cel mai important lucru: Ura, rautate, violenta de care dau dovada cei ce se duc la stadion.
  Sportul nu mai e demult poezie si bucurie , e indarjire si razbunare , e otrava pentru unii din cei ce intentionat cauta  grupurile de suporteri pentru a refula si a isi varsa ura.
  Din fericire , fotbalul nostru de zi cu zi , aduna placere si ambitie , si desi in rare ocazii , se atinge pragul violentei , ramane la stadiu de amatorism , doar un hobby.
 Drama ramane , oriunde s-ar fi intamplat ea , in Africa , America de Sud , Europa, iar noi , ar trebui sa invatam din aceste triste evenimentei , caci sportul ramane un spectacol , indiferent de calitatea lui , un spectacol pe care suntem liberi sa il privim sau nu!

3 comentarii:

  1. Din pacate, nu sarim prea departe de ei . Violenta, fie ea si verbala, misuna si pe la noi... Asa ca pana la pumni si picioare , calea-i scurta si la indemana ” neoliticilor”. Totul, cred ca pleaca de la educatie ...

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost ceva politic la ei. La noi Piata Universitatii este inca un teritoriu pasnic....

    RăspundețiȘtergere
  3. Educatie sau influenta politica , finalitatea a fost din pacate aceeasi . Si macar de s-ar invata din asta ,din fericire jignirile , violenta verbala desi nu e scuzabila , nu ucide

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!