Campionat 2016-2017

Translate

marți, 16 aprilie 2013

Familistii.......

     E duminica dimineata , ora 9.00. Ploua marunt si e un frig anormal pentru mijlocul primaverii. Undeva pe terenul din parc o silueta se misca , trasand terenul de joc. O munca  plictisitoare ,grea ,mai  ales pe o asemenea vreme.
  Ora 9.45. Aceasi silueta se chinuie de una singura sa puna plasele portilor , meciul incepe la 1.00 si totul trebuie sa fie OK.
 Ora 10.15, apar primii jucatori la teren  si privesc cu drag pe terenul gata de joc, fanioanele flutura in vantul rece si cu totii fug in cabine zgribuliti.                  [  ...............]

 Ora 13.05 meciul se incheie cu victoria gazdelor . Terenul de joc a ramas gol , echipele sunt deja la cabine . Ca de obicei, atat de saritoare , fetele in frunte cu Criana si Catalina ,   se mobilizeaza si strang fanioanele si plasele ,incheind o duminica placuta la stadion, cu un efort pe care multi din ei tineri evita sau omit sa il faca.  Lectia e data din pacate se pare ca , cei ce trebuiesc sa o invete , lipsesc.....


Lerestiul ca si echipa este o mare familie. Tineri sau veterani , fosti jucatori sau spectatori , sotii , prietene , copii , cu totii formam o familie unita , ce a rezistat in timp multor incercari.
 Fara multe vorbe , ca in orice familie , fiecare dintre noi s-a indreptat catre anumite sarcini , in a face echipa ( familia ) sa mearga bine.
Daca eu , am ales sa fac un blog despre AS Leresti , Bobi sa se ocupe de pregatirea jocului si partea administrativa , Eli sa se ocupe de pregatirea terenului de joc si nu numai, Radu sa ramana cu pregatirile de dupa joc , cei tineri pot incepe in ai ajuta pe cei in varsta in toate aceste treburi uzuale si o pot face cu pregatirea terenului inainte de meci!

 In ploaia dinainte de joc era Eli , familistul , singur , fara ajutor cel care pune suflet poate mai mult ca altii dintre noi. Portar , administrator , Eli este tot ce trebuie , nu poate fi decat un exemplu pentru cei tineri , in cum se poate pune in practica iubirea fata de familie ,  a doua dupa minunatele fete de acasa. Indiferent de distanta fata de casa, Eli e mereu prezent alaturi de echipa , daca nu fizic , cel putin cu o incurajare.
 In frigul de dupa joc , fetele noastre minunate ajuta cum pot ele mai bine ( pe langa ceaiul cald ), trecand si la munca de barbat daca e nevoie
 Multumim Eli, multumim fetelor , multumim tutror celor ce ajuta echipa , mai ales acum , la greu.....

  P.S.
   Faptul ca nu am dat si alte nume nu inseamna ca ceilalti nu sunt apreciati, se stiu ei foarte bine, ideea este ca , la fel ca intr-o familie , AS Leresti isi gaseste rostul in a face fata tuturor ytreburilor din afara jocului




8 comentarii:

  1. Frumos, adevarat si sa speram...constructiv !

    RăspundețiȘtergere
  2. De asta sunteti cea mai frumoasa echipa! Fiecare face ceva. Ar trebui si alte echipe sa va urmeze exemplul si sa participe putin cate putin la fotbalul cotidian.

    RăspundețiȘtergere
  3. MULTUMESC GICA PENTRU ACESTE CUVINTE MINUNATE.CHIAR DACA ABIA AM AJUNS DUPA CEVA MII DE KILOMETRI AM FOST FOARTE CURIOS CE AI SCRIS.ERA SI NORMAL SA NE ATINGI ACOLO UNDE NE DOARE.FARA CUVINTE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Singurul OM din staful echipei este o EA Loredana,dar se pare ca nici ei nu-i mai place la stadion.Nu am mai vazut-o de ceva timp sau nu o mai lasa MANZU'.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Willy a fost si este prezenta langa echipa de cate ori are ocazia , mai nou si cu ceea mica alaturi. Te contrazic draga P..,doar la faptul caci lui Lori ca nu ii mai place la stadion. Pentru ea , ca si pentru alte proaspat mamici , prioritatile , asa cum e normal , s-au schimbat, iar ca OM am spus-o mereu , ea ca si ceilalti au facut aceasta echipa sa se miste. Si tu P.. ai contribuit la asta , dar despre noi ceilalti mai vechi , intr-o postare viitoare...

      Ștergere
  5. Cred ca la un PROST, of course.........

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!