Campionat 2016-2017

Translate

duminică, 6 martie 2011

Arbitrajul , intre minim si maxim

Poate mai putin ca in alte editii, arbitrajul a fost comentat in blog si de jucatori extrem de rar , ceea ce nu poate fi decat un lucru pozitiv.
 Desi joc de vreo 5 sezoane in liga a 5-a,foarte rar m-am legat de arbitraj , acum insa incerc sa o fac ca si comentariu asupra turului de campionat.
Din punctul meu de vedere, arbitrajul ligii a 5-a este intr-o crestere evidenta de valoare , poate si prin faptul ca majoritatea arbitrilor , sunt tineri de pana in 24 ani, care au cel putin un sezon de experienta.
 Total lipsiti de tentatii( cine si de ce sa plateasca arbitrii? ), cu o usoara doza de curaj si tupeu , tinerii arbitrii sunt incercati doar la meciurile cu public ostil si echipe gazda frustrate de faptul ca nu pot mai mult. Nu stiu daca  Pavel Buzatu din functia de sef al arbitrilor din Campulung a schimbat ceva , nu stiu daca nea Cuta a aruncat din experienta lui catre noul val , dar e cert ca lucrurile cresc frumos , si sper eu , macar 1-2 arbitrii din zona Campulungului vor reusi sa treaca de bariera diviziei C si B, in cativa ani.
 Dupa Cristina  si Lili , e randul lor sa confirme si sunt sigur ca o vor face. Nu am sa dau nume de arbitrii din noul val , dar sunt 2-3 care , daca sunt seriosi in continuare pot ajunge departe.
 Iar pentru noi , un arbitraj corect , nu poate fi decat util , pentru ca va trebui sa castigam asa cum suntem obisnuiti si cum trebuie, prin propriile forte!
 Speranta mea e ca, indiferent de greselile pe care arbitrii le fac , sa nu se ajunga la violenta ( cum s-a intamplat in sezoanele trecute), caci pana la urma , fotbalul e doar un sport de care trebuie sa ne bucuram cu totii, jucatori, arbitrii,spectatori.

2 comentarii:

  1. arbitrii trebuie lastai sa-si faca treaba, sa nu mai fie presiunea atat de mare pe ei, de aceea si gresec; iar regulamentul sa fie mai drastic cu cei ce vin la meci doar sa fie violenti.

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarat, de unde si mirarea mea cand anul trecut un jucator de al nostru a primit 6 etape ptr injurii, iar altul de la alta echipa care a lovit cu pumnul a primit doar 3. Cred ca am si pus o postare ca exemplu la veremea respectiva.
    Chiar si asa , nu trebuie sa li se urce la cap , nivelul lor e ca cel al fotbalului practicat adica foarte jos.....

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!