Campionat 2016-2017

Translate

miercuri, 9 martie 2011

Tineretul rural vs fotbal

 Stateam si ma gandeam in pauza competitionala la viitorul meu ca si sportiv , un viitor destul de scurt avand in vedere ca e vreamea sa ma gandesc ca nu voi mai putea si poate e vremea sa las pe altul in locul meu. Ca mine , probabil ca gandesc majoritatea celor din liga a v-a , o liga a "elefantilor", in care media de varsta e foarte ridicata.
 Ma gandeam ca e vremea sa lasam pe altii , sa venim si noi la fotbal din rolul spectatorului al "chibitzului", si poate sa ajutam cu ceva prin experienta noastra. Totul e normal pana aici ,problema care se pune este: cine sa vian in locul nostru? Din spate tinerii pot fi numarati pe degete, interesul lor pentru sport este net inferior fata de cel catre cluburi ( nu de fotbal) ,distractie. M-ar bucura ,ca internetul ( cea mai noua si cea mai la indemana sursa de cultura-desi e greu de numit cultura faptul ca te informezi) sa fie una din pasiunile tinerilor , dar pe langa asta e nevoie de sport. Sport care , poate imi scapa mie, se mai rezuma la un fotbal in sala mai nou si la cate o miuta. Aaaa, ar mai fi si pokerul , mai nou sport olimpic  ,ha ha ha.
  Interesul autoritatilor locale catre viitorul si sanatatea tinerilor , ar trebui sa fie o prioritate, iar rezultatele se vor vedea in ani. Nu stiu daca generatia actuala de jucatori( una crescuta pe vremea comunista), este un exemplu , dar faptul ca de ani de zile aduce faima si rezultate echipelor locale , ii face cunoscuti in tot judetul , iar asta sper sa se intample si cu viitorii sportivi.
 Viitor care , hmm, pare din ce in ce mai greu de deslusit.....
  Pana una alta , ramanem noi , vorba aceea "La vremuri noi. ....tot noi!"

P.S. Este posibil sa ma insel si sa fie sportivi talentati si cu rezultate in mediul rural, ar fi chiar culmea sa nu fie ,dar raportat la numarul de tineri , e clar ca e nevoie de strategie noua

Un comentariu:

  1. Exista fotbal la nivel de juniori in centrele scolare din Campulung,un trend in crestere, dar aici eu vorbesc de tineretul rural , cel ce nu are acces si poate nici talentul necesar pentru marea performanta , doar pentru placerile de duminica , dar la un nivel educat , elaborat aproape de civilizatie

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!